ΜΕ ΠΛΟΙΟ

Η Θάσος είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο και διαθέτει δύο λιμάνια, τη Σκάλα Πρίνου και τον Λιμένα (Θάσος) που εξυπηρετούνται από την Καβάλα και την Κεραμωτή στην ηπειρωτική χώρα.

ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ

Το πλοίο από την Καβάλα εκτελεί δρομολόγια προς τη Σκάλα Πρίνου και έχει χρόνο ταξιδιού περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο με 5 δρομολόγια την ημέρα το καλοκαίρι. Όταν φτάσετε στη Σκάλα Πρίνου, θα ταξιδέψετε είτε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο προς τα Λιμενάρια που απέχουν 23 χιλιόμετρα. Στρίψτε δεξιά στην περιφερειακή οδό στη Σκάλα Πρίνου και συνεχίστε πέρα ​​από τον Πρίνο, τη Σκάλα Σωτήρως, τη Σκάλα Καλλιράχης, τη Σκάλα Μαριών και την Τρυπητή μέχρι να φτάσετε στα Λιμενάρια.

ΑΠΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Από το λιμάνι της Κεραμωτής το πλοίο φτάνει στον Λιμένα (Θάσος), την πρωτεύουσα της Θάσου. Ο χρόνος ταξιδιού είναι 35 λεπτά και πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια, συνήθως κάθε μισή ώρα το καλοκαίρι. Από τον Λιμένα, με αυτοκίνητο ή λεωφορείο, στρίψτε δεξιά στην περιφερειακή οδό και ακολουθήστε τις πινακίδες προς Πρίνο, από εκεί και πέρα η διαδρομή είναι η ίδια με τις παραπάνω κατευθύνσεις (Καβάλα / Σκάλα Πρίνου).

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο, αλλά εξυπηρετείται από το Αεροδρόμιο της Καβάλας (Μέγας Αλέξανδρος) που βρίσκεται μόλις 17 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Κεραμωτής. Η Καβάλα προορίζεται κυρίως για πτήσεις τσάρτερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από όλη την Ευρώπη, αλλά διαθέτει υπηρεσία σύνδεσης δύο φορές την ημέρα με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών. Εναλλακτικά, η Θεσσαλονίκη, μόλις δύο ώρες από την Καβάλα, διαθέτει ένα πλήρες αεροδρόμιο, το οποίο επωφελείται επίσης από πολλές οικονομικές αεροπορικές εταιρείες που το χρησιμοποιούν. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απλή και το ταξίδι προς την Καβάλα / Κεραμωτή είναι ασφαλές και γρήγορο μέσω της Εγνατίας Οδού (Ε90).

ΓΕΝΙΚΑ

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Θάσος βρίσκεται σε πλεονεκτική τοποθεσία, πολύ κοντά στην Εγνατία Οδό (European E90) που είναι ένας αυτοκινητόδρομος που έχει κατασκευαστεί για να εξυπηρετεί όλη τη βόρεια Ελλάδα. Ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα στη δυτική ακτή του Ιονίου της Ελλάδας και εκτείνεται έως την Αλεξανδρούπολη στα ανατολικά του Αιγαίου, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η Εγνατία Οδός έχει καλές συνδέσεις με τη νότια Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια.